Aktuellt

Folkdansaren söker ny chefredaktör

Vill du bli nästa chefredaktör för Folkdansaren?
Gillar du att skriva?
Gillar du att ha, och ta, kontakt med människor av alla sorter?
Vill du vara spindeln i nätet?
Om det här är något för dej, så ta kontakt.

Folkdansaren är en medlemstidning som utkommer 4 gånger om året, antalet sidor varierar mellan 16 och 32 enligt hur mycket material som finns.
I jobbet ingår bland annat att ta emot material som skickas in och redigera det, planering av numret och samarbete med skribenter, ombrytaren och tryckeriet.
Det är ett rätt självständigt arbete och du har alla chanser att påverka och sätta din prägel på Folkdansaren till allas glädje.
Du får ett arvode för ditt arbete och du får hjälp och stöd av medhjälpare enligt hur du själv önskar.

Tveka inte, sänd in en fritt formulerad ansökan till folkdansringen@folkdans.fi senast 4.4.2022.
Om du har frågor ring gärna och diskutera saken med Folkdansarens senaste chefredaktör Gunnel Biskop, tel. 050 5669 420
eller med vice ordförande Johnny Sved, tel. 040 0967 648, för att höra om detta skulle vara drömuppgiften för dig.

Folkdansaren publiceras av Finlands Svenska Folkdansring r.f. / www.folkdans.fi

SE HIT DU JUNIOR SOM ÄR FÖDD 2010 ELLER TIDIGARE!

Vill du vara med i Finlands Svenska Folkdansrings nästa ungdomsprojekt? Nu har du din chans… Folkdansringen har nämligen tänkt starta ett nytt projekt våren 2022

VAD? Du har kanske hört om projektet Danskompassen? Eller Dansglädje? Du har kanske t.o.m. sett dem uppträda någonstans… eller hört dem tjoa och hoppa så högt att öronen går i lås och golvet spricker… ja, allt det där har faktiskt hänt dem, och massor andra roliga och småtokiga saker! Nu har du din chans att vara med och bygga upp ditt eget projekt tillsammans med andra dansglada jämnåriga, utvecklas som dansare och lära dig lite nytt inom folkdans och dans i allmänhet.

NÄR? Vi har en första träff söndag 20.3.2022 kl.11‒15 på Ljungheda i Kyrkslätt. Efter det ser vi hurdant intresse det finns och bygger upp ett övningsschema för våren 2022.

VEM? För dig som är född 2010 eller tidigare och inte har deltagit i Folkdansringens dansprojekt förr. För att delta i projektet, krävs det att du har dansat redan en tid och behärskar grunderna i de vanligaste pardanserna och folkdansens element överlag.

LEDARE? Som ansvarig ledare kommer Heidi Palmu att fungera. Ifall du blev intresserad men har frågor kring detta, så får du gärna kontakta Heidi (heipalmu@mac.com eller 040 539 1884). Till dansträffen anmäler du dig via  Folkdans-ringens kansli:folkdansringen@folkdans.fi 

KOM MED OCH HA KUL!
DU FÅR VÄNNER FÖR LIVET

Corona info

Hej!

Fast situationen med covid-19 är lite lättare nu är det många frågetecken i luften. Det finns föreningar som har kurs i MBI/MI/Arbis regi och får instruktioner och förhållningsregler därifrån men sedan finns det föreningar som inte har sådant stöd. Här är de punkter som var och en av oss bör tänka på inför varje tillfälle vi samlas.

Jag kommer inte

  • om jag har träffat någon med bekräftad corona eller någon som är i karantän p.g.a. misstanke om corona de närmaste 14 dagarna.
  • om jag själv eller någon i min familj har symptom som kan höra till coronainfektionen.
  • om jag har kommit hem inom 14 dagar från något land som enligt myndigheterna hör till riskländerna (gula och röda). 

Kom i håg att

  • alla tvättar händerna och använder desinficeringsmedel före och efter övningen. o undvik att ha danser med parbyten utan alla dansar med samma partner hela övningen.
  • kolla aktuella begränsningar i din region.
  • fram för allt DISKUTERA med gruppen hur ni kan träffas så att alla känner sig trygga att komma!