Aktuellt

SE HIT DU JUNIOR SOM ÄR FÖDD 2010 ELLER TIDIGARE!

Vill du vara med i Finlands Svenska Folkdansrings nästa ungdomsprojekt? Nu har du din chans… Folkdansringen har nämligen tänkt starta ett nytt projekt våren 2022

VAD? Du har kanske hört om projektet Danskompassen? Eller Dansglädje? Du har kanske t.o.m. sett dem uppträda någonstans… eller hört dem tjoa och hoppa så högt att öronen går i lås och golvet spricker… ja, allt det där har faktiskt hänt dem, och massor andra roliga och småtokiga saker! Nu har du din chans att vara med och bygga upp ditt eget projekt tillsammans med andra dansglada jämnåriga, utvecklas som dansare och lära dig lite nytt inom folkdans och dans i allmänhet.

NÄR? Vi tänkte träffas för en första träff torsdag 6.1.2022 kl.12‒16 på Borgkila i Karis. Efter det ser vi hurdant intresse det finns och bygger upp ett övningsschema för våren 2022.

VEM? För dig som är född 2010 eller tidigare och inte har deltagit i Folkdansringens dansprojekt förr. För att delta i projektet, krävs det att du har dansat redan en tid och behärskar grunderna i de vanligaste pardanserna och folkdansens element överlag.

LEDARE? Som ansvarig ledare kommer Heidi Palmu att fungera. Ifall du blev intresserad men har frågor kring detta, så får du gärna kontakta Heidi (heipalmu@mac.com eller 040 539 1884). Till dansträffen anmäler du dig via  Folkdans-ringens kansli:folkdansringen@folkdans.fi senast 10.12.2021!

KOM MED OCH HA KUL!
DU FÅR VÄNNER FÖR LIVET

JERUSALEMA CHALLENGE

Så här fint resultat blev det av filmerna där det dansades Jerusalema challenge på olika håll i Svenskfinland.

Kolla videon här

Hej,

Jag utmanar alla inom FSF att vara med i Jerusalema challenge! Här ser ni utmaningen: YouTube-länk

Den inspelade musiken, med spelman Ingolf Backman, får du här. De instruktioner jag kollade på finns här.

 
Samla ihop ett gäng och filma in er dans. Skicka filmen åt mig inom maj och jag sammanställer en video som vi kan sprida på olika kanaler på nätet. Obs, kolla att alla som är med är ok med på att synnas på filmen. Ni får vara så kreativa ni vill med klädsel och plats. Dessutom är där ett långt förspel i musiken ni kan använda till något också.
 
Ut i det fina vårvädret och väck upp dansbenen!
 
/Riksinstruktören

Corona info

Hej!

Hösten är här och övningarna borde börja. Men som situationen är med covid-19 är det många frågetecken i luften. Det finns föreningar som har kurs i MBI/MI/Arbis regi och får instruktioner och förhållningsregler därifrån men sedan finns det föreningar som inte har sådant stöd. Här är de punkter jag hoppas var och en av oss bör tänka på inför varje tillfälle vi samlas.

Jag kommer inte

  • om jag har träffat någon med bekräftad corona eller någon som är i karantän p.g.a. misstanke om corona de närmaste 14 dagarna.
  • om jag själv eller någon i min familj har symptom som kan höra till coronainfektionen.
  • om jag har kommit hem inom 14 dagar från något land som enligt myndigheterna hör till riskländerna (gula och röda). 

Kom i håg att

  • alla tvättar händerna och använder desinficeringsmedel före och efter övningen. o undvik att ha danser med parbyten utan alla dansar med samma partner hela övningen.
  • kolla aktuella begränsningar i din region.
  • fram för allt DISKUTERA med gruppen hur ni kan träffas så att alla känner sig trygga att komma!